Worstmakerij

Het worstmakersgilde en onze eigen worstkeuken

Vleeswaren, wat zit er in en hoe wordt het gemaakt? Wij zijn aangesloten bij het Worstmakersgilde. Het Worstmakersgilde is een club van 180 zeer enthousiaste slagers, die worst-en vleeswaren nog zelf maken. Daardoor kan men zich onderscheiden, omdat de vleeswaren onder strenge voorwaarden worden gekeurd door vakbekwame keurmeesters van het Worstmakersgilde.

Wanneer u vragen heeft over onze producten, beantwoorden wij die graag. Om slager en worstmaker te zijn en blijven, daar mag best wat meer voor gedaan worden. De basis ingrediënten voor het worstmaken komen van ons rund- en varkensvlees, dat wij zelf versnijden. Het voordeel is dat we daardoor weten wat er in onze worst en vleeswaar zit.

Vervolgens gaan deze ingrediënten door de gehaktmolen, menger, cutter (vleesverkleiner),  worstmachine, kookpot of we roken de producten traditioneel tot deze voldoen aan onze norm. Belangrijk is ook de kruiding welke karakter meegeeft en dit met een steeds lager zoutgehalte! Worst maken is een ware uitdaging en als een product vervolgens aanslaat weet de worstmaker/slager waar de klant voor komt.

Smaakbeleving

Wist u dat het Nederlandse kind een grote achterstand heeft in smaakbeleving en dat op sommige scholen tegenwoordig zelfs smaakles gegeven wordt?  Piere Windt geeft vaak deze smaaklessen. Lijkt het u leuk om eens zo'n smaakles op uw school te organiseren? Informeer dan eens in de slagerij of Bauke tijd vrij kan maken voor uw school.

Wij laten onze vleeswaren daarom graag proeven en ook de volwassenen slaan een verse plak worst zeker niet af.



Onze worstmakerij

Als ondernemende slagerij en worstmakerij verdelen wij de taken als het om de worstmakerij gaat. Hielke is net als Bauke 'Meester worstmaker' en gaat met grote zorgvuldigheid te werk om de productie elke week weer te voltooien. Een hele kluif als u bedenkt dat 98% van de verkochte vleeswaren uit eigen keuken komen. Door de juiste grondstoffen, de goede kruidenmelanges te gebruiken en een goede dosis 'Ambacht' is het maken van vleeswaren een waar feest. In onze vitrines in Dokkum, Damwoude en Oentsjerk valt op dat het geen gestylde producten zijn. De smakelijk ogende specialiteiten laten wij dan ook veel proeven zodat men direct proeft dat vleeswaren wel degelijk smaak kunnen hebben.

Wedstrijden in de worstmakerij zijn zaken waar wij ons liever niet toe verleiden. U als consument mag iedere dag van ons verwachten dat de kwaliteit behoorlijk is. Voor wedstrijden welke een half jaar van te voren bekend zijn kan iedere slager goud halen, echter dit delen wij liever elke dag met u!

Ons assortiment

  • Rauwe vleeswaren
    Onder andere: gerookte plaatham, bacon, ontbijtspek, snijworst, boerensnijworst, boerenmetworst, salami en de turfgerookte droge worsten.
  • Gekookte vleeswaar
    Onder andere: boterhamworst, kookworst, rookworst varken/kip/rund, boerenachterham en casselerib.
  • Gebraden vleeswaar
    Onder andere: rollades rund/varken, gebraden gehakt, katenspek, Baukes grillham, rosbief, fricandeau en gebraden kipfilet.
  • Snacks
    Onder andere: grillworst, zeeuws spek, kipgrillworst, satébol, baconrolletjes, gegrilde kiprollaatjes en kaasgrilworst.


Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.