Koken met Bauke

De beste tips voor nog meer kookplezier!

  • Bewaar uw vlees in een koude koelkast (maximaal 4ºC)
  • Bak altijd zonder deksel waardoor al het vocht verdampt.
  • Stoof altijd met de deksel op de pan en zorg dat uw gerecht onder het vocht zit.
  • In stoofschotels zou men niet moeten roeren. Hierdoor ontstaat een harde aanbaklaag in de pan.
    Erwtensoep is ook typisch gerecht waar absoluut niet in geroerd mag worden.
  • De lekkerste sausjes kunt u maken in de jus waarin u hebt gebakken. Leg na het vleesbakken het vlees in een warm bord en giet vervolgens de inhoud van bijvoorbeeld champignon-roomsaus bij de jus, roer dit even door en klaar is uw eigen sausje!
  • Hebt u een vacuüm product, dan kunt u dit in uw koelkast bewaren. Weet u wanneer u het product gaat bereiden dan is het raadzaam om dit minimaal 3 uur voor gebruik uit de verpakking te halen. Laat het vervolgens op kamertemperatuur komen.
  • Wild, zoals haas, kunt u het beste barderen met vetspek waardoor de vleessappen bewaard blijven.
  • Groot vlees zoals rollades komen het best tot hun recht wanneer deze eerst aangebraden worden. Vervolgens gaart u deze in de heteluchtoven op 140 graden. Bij een hogere temperatuur ontstaat er blauwe rook en kan uw baksel  een  branderige smaak aannemen. (15 minuten per cm doorsnee)
  • Onze handgeknoopte rollades zitten in verschillende touwtjes. Wanneer u eerst het kruistouw verwijderd - over de lengte van de rollade - kunt u vervolgens plakken snijden tot het volgende omwikkelde touw, welke u dan weer los snijd. Zo hebt u meer plezier van uw lekkernij.
Veel kookplezier! Heeft u vragen? Dan kunt u bellen of mailen via contact. Wij geven u graag een passend antwoord.



Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.