Groen Brood

Ga weer genieten van een smaakvol en voedzaam broodje. Een broodje dat perfect past binnen een evenwichtig voedingspatroon. Heel belangrijk, neem de tijd om te eten. Proef en geniet van de pure smaken en geef uw lichaam een moment van rust.


Groen Brood met (H)eerlijk beleg

Brood uit de lijn “GroenBrood” – Brood met een eigen “karakter”

  • Brood uit de lijn GroenBrood is meer dan een desembrood.
  • Brood gemaakt uit pure producten, met zo min mogelijk onnodige toevoegingen.
  • Brood waarbij u weer kunt genieten van echte & pure smaken.
  • Brood om te proeven en overtuigd te raken!
  • Wat draagt bij aan het bijzondere “karakter” van dit brood?
Vriesvers.

Voedingsstoffen blijven behouden, geen conserveringsmiddelen nodig (natuurlijke manier van bewaren).

Helpt voedselverspilling te voorkomen (goed voor uw portemonnee en onze leefomgeving).

Bij het brood passend volume.

Bakproces is aangepast, dat na bereiding het gewicht van het brood ruim 800 gram is. Dus een brood met weinig lucht en gaten.

Specifieke kauweigenschappen.

U moet langer kauwen, daardoor meer speekselontwikkeling wat zorgt voor stimulering van uw spijsvertering.

Voedingswaarde van het brood blijft ook beter behouden, u heeft daardoor minder snel een hongergevoel.

Specifieke kleur, smaak en voedingswaarde.
In verrassende smaken.

Continu proces om smaakvolle en voedzame combinaties te ontwikkelen.

Eerlijk product

Geen broodverbeteraars.

Geen onnodige hulpstoffen & E-nummers.

De samenstelling van het brood is een doorlopend proces.

We zijn continu bezig om het brood te verbeteren.

De producten die gebruikt worden zijn puur en worden ondersteund door middel van een verklaring.

Hieronder worden enkele belangrijke ingrediënten van het brood uitgelicht:

Meel

Zuiver, geen vulstoffen, hoogwaardig en rijk aan plantaardige eiwitten;

EBA

Een compositie van 100% natuurproducten, rijk aan vitaminen, mineralen, aminozuren enspoorelementen

Pannenzout

Puur zout zonder chemische toevoegingen.



'Brood is superfood, tot 2050 en erna'

11 november 2016

‘Brood, zelfs witbrood, draagt in belangrijke mate bij aan de dagelijkse opname van voedingsstoffen. Brood is – als superfood – daarom belangrijk om de groeiende, verouderende, steeds meer stedelijke en lichamelijk minder actieve wereldbevolking te voeden.’

Het is een van de conclusies die Peter Weegels, directeur van het European Bakery Innovation Centre (EBIC), trekt in zijn presentatie tijdens het congres ‘Duurzame en gezonde toekomst van de bakkerij’ deze week in De Verspillingsfabriek in Veghel. EBIC organiseerde dit congres voor alle schakels in de bakkerijketen naar aanleiding van het 10-jarig bestaan. De ontwikkelingen in de wereld gaan sneller dan ooit te voren. Om deze ontwikkelingen bij te houden of zelfs voor te zijn, is samenwerken en kennis delen een must, aldus het EBIC.

Ondervoeding

Weegels sprak over het gezond en duurzaam voeden van de wereldbevolking tot 2050 en erna. Een van de grootste problemen is ondervoeding, zowel van jonge kinderen, ouderen als mensen met overgewicht. ‘In de niet-westerse wereld zijn 800 miljoen mensen ondervoed en in de westerse wereld 20 tot 40 procent van alle mensen in ziekenhuizen en instellingen. Van alle 55-plussers is 15 procent ondervoed en dat geldt ook voor een aanzienlijk deel van de mensen die lijden aan obesitas. Ondervoeding is de grootste gezondheidsbedreiging wereldwijd. De kosten van ondervoeding overschrijden die van overvoeding’, stelde hij.

Stapelvoedsel

‘Van al het stapelvoedsel is brood een van de belangrijkste leveranciers van macro- en micronutriënten, van eiwitten en onder meer van vezels. Zes sneetjes volkorenbrood staan gelijk aan 14 gram vezels. Daarvoor moet je 780 gram aardappelen eten, 670 gram zilvervliesrijst, zeven borden havermoutpap of 560 gram gekookte groenten.’ Met zijn woorden trachtte de EBIC-directeur onder meer de hypes rond brood als ‘tarwekiller’ te ontzenuwen. Hij pleitte ervoor juist meer brood te eten, vooral volkorenbrood. Tegelijkertijd moet er meer aandacht komen voor voedselallergieën.

Tarweallergieën

In zijn presentatie kondigde Fred Brouns, emeritus hoogleraar innovatie gezonde voeding aan de Maastricht University, een onderzoek aan naar niet-gluten gerelateerde tarweallergieën. Hij stond uitvoerig stil bij ‘Brood als gezonde toekomst’. Op uitnodiging van het EBIC spraken verder Natascha Kooiman van Smaackmakers, Angelique Vandevenne van Broodnodig, Toine Timmermans en Jan Broeze, beiden van de Wageningen Universiteit, Fred Bergmans van Carezzo Nutrition en tot slot Bob Hutten, directeur en eigenaar van Hutten Catering en van de Verspillingsfabriek.

Maatschappelijk relevant

Als laatste spreker hield hij de branchevertegenwoordigers een spiegel voor. ‘We zijn in de foodbranche van onszelf weggedreven, ook in de bakkerij. Waarom moeten ngo’s en de Keuringsdienst van Waarde ervoor zorgen dat wij opschuiven? We hebben iets te doen. We moeten ervoor zorgen dat de consument weer weet wat hij eet. Bedenk als bedrijf: wat is jouw maatschappelijke relevantie. Als je daarover niet nadenkt, besta je over vijf jaar niet meer.’


Het gezonde brood uit de lijn

GroenBrood is gemaakt uit bloem van eerste maling.

Eigenschappen
  • Het brood is vrij van E-nummers.
  • Volwaardige voeding (alle 20 amminozuren 1 plak brood).
  • Het is een natuurlijk brood en zeer voedzaam.
  • Betaalbaar voor iedereen!
  • Goed voor de spijsvertering.

Steeds meer mensen kiezen...

Prijzen per stuk.

Wit € 2,45
Mais € 2,60
Licht volkoren € 2,60
Volkoren € 2,60
Meergranen € 2,70

Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.